Meest recente berichten

Archieven

Gelukkige nachtegalen aan het werk

Vrijdag was fantastisch! Alle kinderen en juffen lieten gedurende de hele dag het beste van zich horen. Echte nachtegalen waren het!
De hele lagere school deed nl. mee aan een schoolzangdag. De hele dag waren er workshops gegeven door ‘Koor en Stem’. Dankzij de financiële steun van het oudercomité werd dit mogelijk gemaakt, waarvoor hartelijk dank in naam van alle kinderen en het hele team. Op het einde van de dag was er een toonmoment in de kerk. Jullie, lieve mama’s, papa’s, oma’s, opa’s en sympathisanten van onze school dansten trouwens ook heel goed mee! Wat een muzische sfeervolle dag vol muziek, knutsels en beweging!

Lekker en gezond

Tijdens ons thema fruit maakten we een heerlijke fruitsmoothie! We aten ons buikje rond en genoten van het gezellig samen zitten bij elkaar.

Afhaaleetfestijn werd een succes! Dank u wel!

WAT ZIJN WIJ GELUKSVOGELS!
Gisteren mochten velen genieten van een heerlijke maaltijd, vele buikjes werden gevuld.
Van ❤e DANK!
Dankzij UW steun werd ons afhaaleetfestijn een echt SUCCES!

Leeruitstap in 3de leerjaar

In de klas leerden we over de herfst, zwammen… én wilde dieren. We brachten daarna een bezoek aan SOS Wilde Dieren in Overboelare (-want met ons MOS-thema rond Werelddierendag mocht dat niet ontbreken-) en trokken dan met de benenwagen terug naar school. Op onderzoek in het bos, zwammen ontdekken en bijleren over bomen… Het mocht allemaal niet ontbreken met ‘Week van het Bos’ in zicht. We oefenden zelfs het kaartlezen en gingen op zoek naar geluksvogels aan de Dender. We ontdekten er elkaars talenten én sloten daarop de dag af met het verkennen van het dorpscentrum van Zarlardinge.
Een leerrijke dag, als ’t ons vraagt!

Meet-meesterwerken in het derde leerjaar

De klas maakte kennis met de kunstenaar Mondriaan. Met lat werden lijnstukken afgemeten om zo mooie raamkunst te krijgen.
Creatief met wiskunde! De eerste resultaten mogen er zijn!

Wenst u ook iets te bestellen van ons afhaal eetfestijn?

Wij waren geluksvogels met zo een artiest op bezoek

Wat een fantastische kunstjes deden deze artiesten voor ons. Een dikke dank u wel! Alle kleuters hebben er ten volle van genoten. Geniet maar even mee.

Verjaardag van de klaspoppen

Voorbije week vierden we met alle kleuters samen de verjaardag van onze klaspoppen.
Wat een blij gebeuren!

Meten is weten

Wat is de lengte van het bord? Hoe meten we correct met een meetlat? De kinderen van het tweede leerjaar vonden het antwoord op al deze vragen tijdens een leuk meetparcours.

Zelfstandig aan de slag in het tweede leerjaar!

In het tweede leerjaar leren we al flink zelfstandig werken. De juf geeft uitleg bij de verschillende opdrachten en de kinderen kunnen vragen stellen. Daarna wordt de tijd gestart en kiezen de kinderen zelf de volgorde van de opdrachten. En raad eens… iedereen was op tijd klaar met alle opdrachten!