Archief

>> Mariamaand

Meimaand is Mariamaand, bezinningsmoment rond Mariabeeld in tentje in tuin.

>> Slotmoment Samweek

Op vrijdag 17 mei hielden we met onze hele school ons slotmoment van de Samweek.  Onze leerlingen deden hun best om de hele week op een duurzame manier naar school te komen en konden hiervoor elke dag een sticker verdienen op de klasaffiche van Sam . Voor hun grote inzet ontving elke klas op het slotmoment een speelgoedpakket om hun speelgoedkoffer aan te vullen.  Tot slot zongen en dansten we met de hele school op het Samlied !

>> 3de kleuterklas maakte kennis met de kunstacademie

De kinderen van de derde kleuterklas gingen voorbije week naar de Spiraal. Daar gaven enkele leerkrachten uitleg over de verschillende muziekinstrumenten. Het werd een interactieve voormiddag. De kinderen luisterden niet alleen naar de mooie klanken, ze zongen ook mee, mochten er expressief bewegen en konden zelf tekenen wat ze hoorden. De blije gezichten en het enthousiasme van de kinderen sprak voor zich. 

>> 3de kleuter en 1ste leerjaar gingen samen op stap.

Voorbije maandag gingen de kinderen van de 3de kl en het 1ste leerjaar samen op stap naar de Gavers. Het werd een hele leuke dag met veel sport en leuke spelletjes. Zo leren de kinderen van de 3de kleuterklas ook hun juf van volgend jaar reeds beter kennen. 

>> We hebben veel muzikaal talent op onze school.

De kunstacademie van Geraardsbergen organiseerde voorbije vrijdag een samenkomst van alle lln muziekinitiatie in de Spiraal. Ook heel wat kinderen van ’t Zarlarhartje die muziekinitiatie volgen , lieten het beste van zich horen.  Proficiat met jullie heel mooi optreden. Bedankt voor het mooie initiatief!

 

>> Sportdag 4de leerjaar

Op donderdag 9 mei mocht het vierde leerjaar op sportdag. In de voormiddag deden we een zoektocht waarbij we steeds tips konden ontcijferen om onze schat te vinden. In de namiddag mochten we minigolven en zwemmen .  Ook de weergoden waren ons gunstig. Het was een zeer sportieve en geslaagde dag !

>> Informatieve teksten in het 3de leerjaar

In klas 3 werken de kinderen rond “informatieve teksten”. Hiervoor werden een aantal speciale beroepen onder de loep genomen. Er werd ook een expert in de klas uitgenodigd. Een beveiligingsagent bracht ons samen met zijn hond een indrukwekkend bezoekje. De leerlingen luisterden met volle aandacht en mochten hem daarna verder interviewen. Als slot kreeg de hond van iedere leerling een aai, pootje, snoepje, … een hele belevenis ! 

>> Proficiat winnaars van de schoolfeestwedstrijd!

 

>> 1ste, 2de en 3de lj proeven van dans, muziek en media

Op donderdag 25 april gingen we proeven van de verschillende domeinen van Kunst. We werkten in groepjes  en mochten proeven van dans, muziek en media. Dit zijn de foto’s van de muziekactiviteit.

 

>> Onze kunstenaars van het 1ste, 2de en 3de lj maakten mooie gedichten

We werkten deze week ook rond gedichten. We gingen in groepjes zelf aan de slag om een gedicht te schrijven, zoals echt kunstenaars. Dit zijn onze mooie resultaten.