Archief

Hartelijk welkom op ons schoolfeest op 8 maart

Het derde leerjaar nodigt iedereen uit om naar ons schoolfeest te komen.

 

Voederhuisjes

Omdat we onze leerlingen blijvend bewust willen maken van de nodige aandacht voor ons milieu wilden de leerlingen uit het derde leerjaar iedereen warm  maken om tijdens de winter extra aandacht te schenken aan de vogeltjes. Zij maakten in groepjes een stappenplan voor iedere klas en bereikten op deze manier een ruim aanbod van voederhuisjes die nu verspreid in en rond onze school aanwezig zijn. 

Ze vinden het ook fijn wanneer ze hun nieuwe vogelvriendjes aangevlogen zien komen om wat lekkers te pikken. Missie geslaagd. Oproep aan alle mama’s en papa’s : Doen jullie mee ? Het stappenplan spreekt voor zich.

De kinderen van de derde kleuterklas verzorgen de diertjes graag

N.a.v. dikke truiendag versierden ze een dikke trui. Ze willen de insecten extra aandacht geven.

Ook voor de vogeltjes zetten ze hun beste beentje voor. Ze knutselden een vogelhuisje. Het is fijn te zien hoe de vogeltjes hun weg reeds vonden.  

De kinderen van de 3de kleuterklas zijn echte waterratten

Vandaag gingen de kleuters van de 3de kleuterklas voor de eerste keer zwemmen met de kinderen van de klas.  Het was dolle pret. Het zijn allemaal echte waterratten. Ze kijken al uit naar de volgende keer. 

Goudlokje en de 3 beren

In het thema “Goudlokje en de 3 beren” maakten we met onze kinderen van de peuter- eerste kleuterklas lekkere berenpap!

Uitvinders en techniekers

Op maandag tijdens de les w.o. werden we echte uitvinders en techniekers. We gingen op zoek naar een manier om onze verloren spullen tentoon te stellen. We maakten in de klas een schaalmodel. In onze groepjes gingen we aan de slag met materialen zoals hout, ijzerdraad, touw. We zochten naar een goede manier om alles stabiel te krijgen. Aan het einde van ons experiment gingen we onze kwijtvinder dan ook uittesten. Door poppenkleertjes eraan te hangen, gingen we onszelf evalueren. Wat is zeer goed? Wat zouden we volgende keer nog beter moeten doen en hoe kunnen we dit doen? Een leerrijke en leuke activiteit.

 

Mysterieuze levering

Vandaag kregen de leerlingen van het 5de leerjaar een speciale levering uit Antartica.

Missie: het ijsblok zo lang mogelijk in leven houden. Samen bedachten we een plannetje. Hopelijk lukt dit!

Lichtmis

Voorbije zaterdag kwamen heel wat kinderen naar de kerk in Goeferdinge om samen Lichtmis te vieren. Het was een sfeervol en gezellig gebeuren. 

Sneeuwklassen 2020

Onze sneeuwklassers zijn aangekomen in Valmeinier. 

Volg je graag hun avontuur? Klik dan op de knop ‘sneeuwklassen’ en nadien op de link.

Je komt dan uit op de website van de sneeuwklassen, waarbij je per dag foto’s zal kunnen bekijken en meer kan lezen over de sneeuwklassen. 

Opgelet: Pas wanneer de kinderen naar bed zijn, hebben de leraren tijd om dit op de website te plaatsen.

 

Vogels helpen

De kleuters van de tweede kleuterklas in Zarlardinge helpen de vogels in de winter.