Archief

>> Steunt u ook onze sneeuwklassers via de wijnverkoop?

Gerelateerde afbeelding

Beste ouder,

Onze zesdeklassers kijken al met grote verwachting uit naar hun sneeuwklassen in Anzère.

Kwaliteitsonderwijs is meer dan lesgeven. Naast het lesgeven ligt de nadruk ook op het leren samenleven en samenwerken. Het nieuwe leerplan ZILL evolueert van leergebieden naar ontwikkelvelden, met daarin de persoonsgebonden en de cultuurgebonden ontwikkeling als speerpunten. Onze sneeuwklassen spelen hier perfect op in. Dit schooljaar bedraagt de deelnameprijs voor de sneeuwklassers 435 euro. We volgen immers de wetgeving voor scholen betreffende meerdaagse uitstappen. De kostprijs is evenwel hoger. Daarom betaalt de school vanuit de werkingstoelagen het sneeuwklasboekje voor de leerlingen, de aankoop van de skipas (uitgezonderd de meerprijs voor de gevorderden) en de mutsen. Op die manier gaat elk jaar een extra deel van de financiële middelen van de school naar de zesde klas.

Samen staan we sterk!

U kunt ons project mee helpen ondersteunen door wijn en/of cava te kopen. De wijnen en de cava die wij aanbieden werden geselecteerd door Wijnhuis Albert Seghers en Zonen uit Zottegem. Misschien een cadeautip voor de komende feestdagen …

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

Merlot Pierre Henri 2017 (rood) à 6,00 euro per fles / 34 euro per doos van 6 flessen (5,67 euro/fles) Deze Pierre Henri uit de Pays d’Oc is een zachte volle wijn van 100% Merlot. De wijngaarden situeren zich tussen Carcassonne en Toulouse in de gemeente Pennautier. Het Canal du Midi stroomt tussen de wijngaarden door. Daarnaast zorgen de mistral en tramontane-winden voor wat afkoeling in deze warme streek. Het warmteverschil tussen dag en nacht zorgt voor een mooie frisheid naast de verfijnde houtsmaak. Het is een volrode, zachte Zuid-Franse wijn met lichte kruidigheid. De volle, soepele kersensmaak geeft de wijn een mooie structuur en een fruitige, verfijnde afdronk. Lekker bij rood vlees, harde kaas, charcuterie of gewoon een gezellige avond.

La Pélissière sec 2017 (wit) à 6,00 euro per fles / 34 euro per doos van 6 flessen (5,67 euro/fles) La Pélissière Blanc is een heerlijke frisse droge witte wijn uit de Franse Bergerac. De klassieke druivenrassen Sémillon en Sauvignon Blanc geven de wijn frisheid en subtiele fruitaroma’s van citrusvruchten en groene appel. De smaak is lekker sappig en fruitig met een lange afdronk. La Pélissière Blanc Sec is de ideale aperitiefwijn en zijn frisse droge smaak combineert ook lekker met (gegrilde) kip of kalkoen, bij vis en salades.

Cava l’Arboç à 8,50 euro per fles / 49 euro per doos van 6 flessen (8,16 euro/fles) Het wijngebied Penedès ligt tussen de ruige kuststroken van de Garraf ten zuidwesten van de stad Barcelona. Het gebied is naast zijn wijnen wereldberoemd om zijn Cava, de Catalaanse champagne. Deze Cava heeft een goudgele kleur, met aroma’s van groene appel en citrus. In de mond proeft hij lekker strak en geeft een plezierige frisheid. Opvallend is zijn milde afdronk, gedragen door de rijpheid van het fruit.

De verkoop gebeurt als volgt: In een geldbeugel geeft u onderstaand strookje en het geld mee aan uw kind. We sluiten de wijnactie af op maandag 3 december 2018. U kunt de wijn bij ons op school afhalen op donderdag 20 december 2018.

Met oprechte dankbare groetjes, het sneeuwklassenteam

Wijnverkoop 2018-2019

>> Jullie komen toch ook naar de kerstmarkt op vrijdag 14 december?

Op vrijdagavond 14 december (vanaf 16 uur) start de kerstmarkt op de speelplaats van ’t Zarlarhartje. Wat mogen jullie verwachten? Gezellige sfeer, kraampjes, muziek, toneel, veel lekkers en nog veel meer… Zijn jullie vrij?  Noteer alvast in jullie agenda. Het schoolkoortje is reeds volop aan het oefenen voor hun beide concertjes van die avond. Hartelijk welkom!  

>> 11 november

Ook ’t Zarlarhartje ontbrak niet op de bijeenkomst ter nagedachtenis van de oorlog van 100 jaar geleden.  

>> De kleuters trokken samen op herfstwandeling

Voorbij dinsdag trokken alle kleuters samen naar het bos om de herfst waar te nemen. Wat een fijne dag! Ze genoten ten volle. 

>> Het vierde leerjaar in actie

In het vierde leerjaar schreven we zelf bedachte wetten voor een verzonnen land. Tijdens ons trotsmoment mochten we deze wetten als een echte koning plechtig voorlezen met passende mimiek en gebaren ! 

>> In de weer voor het klimaat

Onze projectweek ‘In de weer voor het klimaat’ heeft in ’t Zarlarhartje best wel iets te weeg gebracht. De kinderen zijn dolenthousiast en herinneren elkaar regelmatig aan hoe we samen kunnen werken aan een beter klimaat. Voorbije woensdag werden ook de ouders en grootouders uitgenodigd om samen te proeven van waar alle klassen rond gewerkt hebben tijdens dit thema.    

>> 5de leerjaar in de weer voor het klimaat

We werkten rond het klimaat, dat was reuzefijn. Van film tot zingen tot zelfs onze lessen rekenen werden in een klimaatkleedje gestopt! 

>> Het 4de lj in de weer voor het klimaat

Het 4de leerjaar bracht foto’s mee over het klimaat en schreven daarbij een zinnetje. Ze maakten ook zelf affiches met een passende slogan en tekeningen om de ouders en andere leerlingen aan te moedigen om mee zorg te dragen voor het klimaat. Ook de voeding en de weg dat onze voeding soms aflegt is van belang voor een beter klimaat. Het verre transport zorgt voor veel vervuiling en daarom is het goed om vooral seizoensgroenten en seizoensfruit te eten. Op het einde van de les stelden ze samen een seizoensmenu voor de herfst op.

>> Het 3de lj in de weer voor het klimaat

Ook in het derde leerjaar staat men voortaan stil bij ons klimaat. Wij maakten elk een contract waarin we onze eigen aandachtspunten oplijstten om ons milieu te “redden”.  “Samen sterk”…zeggen de kids van klas 3.

>> Het 2de leerjaar in de weer voor het klimaat

Het eerste en tweede leerjaar werkten samen rond het verhaal van ‘Kleine Adam’. Kleine Adam wou graag al het vuil van de wereld wegvegen. De kinderen gingen per twee nadenken wat zij graag van de wereld zouden wegvegen. Ze maakten hierover een tekening en vertelden aan elkaar wat zij graag anders zouden zien. Mooie eindresultaten!